Min mor

Puha – jeg må nok hellere fortælle lidt om hvad der sker i øjeblikket. Der sker nemlig en hel del. Eller faktisk det stik modsatte. Der sker nemlig intet i forhold til at lave noget. Derimod sker der meget med min mor.


Min mor faldt d. 27/4 ned af en stige og ned i hendes kælderskakt. Hun falder og slår sig gevaldigt.
Hun slår hovedet, og har blødninger i venstreside af hjernen i området omkring tale og forsåelse, brækker kravebenet, brækker to ribben, kraniebrud under højre øje og i venstre side omkring områder hvor blødningen sidder.

Min far har en aftale med hende søndag d. 27/4 omkring kl 11, og ringer til hende omkring 11.20, hvor hun ikke tager telefonen. Min far kører ned til hende (ca. 10 min væk fra hvor han selv bor), og finder hende siddende på sin trappe op til hoveddøren, med meget store blå mærker omkring øjnene. Hun kan ikke helt fortælle hvad der er sket og mumler bare. Min far ringer 112, hun bliver hentet og med det samme tilkalder de en helikopter fra Aarhus. Min mor bor på Samsø, og derfor skal hun flyttes til Aarhus og skannes.

Da hendes puls og vejrtrækning er ujævn lægger man hende til at sove inden hun bliver fløjet til Aarhus. Det er for at få styr på hendes værdier og så hun ikke går i panik ombord på helikopteren.

I Aarhus bliver hun skannet og har som beskrevet ovenfor, skader. Da de ikke helt ved hvordan hun vil reagere forsøger de søndag aften at fjerne noget at sove medicinen og på den måde vække hende lidt op. Det reagerer hun ikke så godt på, og de må lægge hende til at sove igen. Lægerne har altså lagt hende i kunstig koma. Hun får lagt dræn og flere forskellige slags medicin, noget der måler trykket i hjernen osv. Der sker ret mange ting omkring hende.

Hun ligger faktisk i koma i 15 dage før hendes tryk i hovedet og andre værdier ser ud til at være fine nok. De forsøger derfor på dag 15 at fjerne toppen af sovemedicinen for at se hvordan hun reagerer på dette. Hun reagerer heldigvis rigtig fint på det, og indtil tirsdag har de fjernet så meget medicin at hun åbner øjnene og kan bevæge benene og venstre øje.

Siden i tirsdag er der sket rigtig meget. Hun er vågnet markant mere og hun har i øjeblikket kun sondemad og smertestillende. De har stille og roligt fjernet de forskellige medikamenter og ting der er koblet til hende.

Hun sagde hurtigt mit navn og min fars navn. Og har vist kæmpe fremskridt de sidste 5 dage. Det er helt imponerende. Hun skal på hammel på genoptræning i første omgang, og herefter videre til kurhus i Dianalund.

Hun bevæger hele venstre side uden problemer, hendes venstre øje er helt med på hvad der sker. Hendes højre side mangler lige lidt. Det halter lidt efter i den side. Hendes højre arm vil ikke helt så meget, den bevæger sig, men ikke på samme niveau som venstre. Venstre arm hjælper også pr. automatik den højre med at løfte sig. Højre ben halter også lidt efter. Hendes højre øje åbner sig slet ikke af sig selv. Det er dog heldigvis lige testet i dag, at synes på højre side ikke fejler noget, men at øjelåget bare ikke vil åbne sig. Det er dog til at løse senere hvis det viser sig at være et fortsat problem.

Hun er i dag begyndt at blive urolig og vil gerne hjem. Hun forstår ikke helt situationen hele tiden, og det gør hende frustreret. Til gengæld griner hun meget og er meget bevægelig og overraskende frisk.

Jeg er hjemme i Næstved i øjeblikket, og venter bare på hvornår hun skal videre til Hammel Neurocenter. Jeg kører mod Aarhus igen når jeg ved mere om det.

Min far og jeg har siden min mor kom derover, boet hos nogle af de mest fantastiske venner jeg har. De ligger hus og nøgle og jeg ved ikke hvad til, og vi bor der helt uden problemer. Vi hjælper til med mad indkøb osv. Men det er simpelthen fantastiske! Det er vidunderligt at have sådanne venner. De fortjener flere guld medaljer fra mig!

Se hvor smukke de er. De blev gift 7-9-13 og jeg var brudepige. 🙂

I får lige et billede af min mor og mig i Rom i 2011. Hun er et af de mest fantatiske mennesker jeg kender. 

Du har bare at være endnu mere viljestærk end du har været indtil nu. Hvis jeg kan, så kan du også!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s